Yhdistyksemme 40-vuotisjuhlavuosi toiminnassamme on aluillaan. Lokakuussa 1974 yhdistyksen perustamisasiakirja allekirjoitettiin. Merkittävä toimintavuosi!

Kuukausikokoontumisten ajankohta muuttuu maakunta-arkiston aukioloaikojen mukaan keskiviikoksi!

Keskiviikkona 29.1.2914 klo 17 - 19 Tiina Ekosaari kertoo Sukukirjan taittamisesta. Alkuperäisten kirkonkirjojen kuvausvaiheesta kertoo projektiin osallistuva Päivi Lumme.

Keskiviikkona 19.2.2014 klo 17 - 19 Tommy Koukalla on aiheena Storckovius-suku. Hän on tehnyt paljon tutkimusta Laukaa, Rautalampi, Kangasniemi-alueilta. Häneltä on mahdollisuus tilata tutkimuksia etukäteen laittamalle hänelle sähköpostia. Valmiit tutkimukset sekä yhteystiedot löytyvät hänen kotisivultaan (http://personal.inet.fi/koti/tommy.koukka/julkaisu.htm) ja hän toimittaa ne kokoontumiseen.

Keskiviikkona 26.3.2914 klo 17 - 19 on vuorossa sääntömääräinen vuosikokous. Kokoontumisen lopuksi Hannu Tawastin aiheena on lähdekritiikki Ramseyn ja Carpelanin Tawast- tutkimuksiin.

Keskiviikkona 23.4.2014 klo 17 -19 Saara Kotamäki kertoo keskisuomalaisesta Argillander-suvusta.

Kevätretki

Yhdistys suunnittelee retkeä Suomen Sukututkimusseuran Valtakunnallisille Sukututkimuspäiville Savonlinnaan 15.3.2014. Jotta mahdollinen retki toteutuu, olisi toivottavaa että saataisiin vähintään 15 lähtijää, mielellään enemmän. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sihteerin sähköpostiosoitteeseen sekä kuukausikokoontumisissa. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, mutta viimeistään helmikuun kuukausikokoontumisessa. Jos halukkaita lähtijöitä ei tule tarpeeksi, niin joudutaan reissu perumaan. Reissun aikataulusta ilmoitetaan lähtijöille maaliskuun alussa. Lauantain ohjelmasta lisää jäljempänä.

Jäsenlehti

Jäsenlehti 1/2013 saatiin painosta juuri ennen marraskuun 2013 kokoontumista. Lehti on edelleen jaossa vuoden 2013 jäsenmaksun maksaneille. Maksamalla kymmenen euroa kokoontumisessa yhdistyksen rahastonhoitajalle lehden saa myös, kuten viidelle eurolla edellisen lehden (1/2011), muutamia kappaleita jäljellä.

Jäsenmaksu

Kuluvan vuoden jäsenmaksun suuruus määritellään sääntöjen mukaan vasta maaliskuun vuosikokouksessa.

Muualla tapahtuu

Sampolan sukututkimuspäivä lauantaina 25.1.2014 Tampereella. Tutustu ohjelmaan osoitteessa http://www.tamsuku.fi/sukututkimuspaiva.html

Tampereen seudun sukututkimusseuran sukututkimuspäivän aikana syvennytään uusimpaan perhehistorialliseen tutkimukseen. Päivän esitelmät on järjestetty yhteistyössä Emil Aaltosen Säätiön rahoittaman ja dosentti Anu Lahtisen johtaman Perheen jäljillä -tutkimusprojektin kanssa. Sukututkimuspäivän aikana saadaan monipuolinen katsaus menneen ajan avioitumiseen ja perhe-elämään aina 1600-luvun maaseudulta 1800-luvun säätyläiskoteihin.

Ohjelmaan kuuluu myös tietoisku siitä, mitä sukututkimus on ja miten voi aloittaa sukututkimuksen.

Esitelmät pidetään Sampolan juhlasalissa. Tapahtuman yhteydessä on Sampolan aulassa sukututkimusyhdistysten ja sukuseurojen sekä muiden sukututkimukseen liittyvien toimijoiden sukututkimusaiheisen materiaalin näyttelyjä ja myyntiä. Tapahtuma on kaikille kiinnostuneille avoin ja pääsymaksuton. Tervetuloa mukaan!

Suomen Sukututkimusseuran Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät Savonlinnassa 14.-16.3.2014. Lisätietoja osoitteessa http://www.genealogia.fi/Savonlinna2014.html

Antoisan sukututkimussyksyn merkeissä

Yhdistyksen hallitus