Taas on aika käynnistellä syksyn toimintaa.

Kevättiedote jäi kirjoittamatta, joten tässä lyhyesti siitä. Maaliskuisessa vuosikokouksessa valittiin vanha hallitus jatkamaan toimessaan, täydennyksenä hallitukseen tuli Pekka Tuunanen. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 12 eurossa. Sen voi maksaa yhdistyksen tilille Keski-Suomen Sukututkijat FI47 8000 2705 7596 28. Jos et ole varma oletko maksanut, niin kannattaa kysyä asiasta eikä maksaa turhaa uudestaan.

Kuukausikokoontumiset ovat vanhaan tuttuun tapaan Kansallisarkisto Jyväskylässä kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17-18 .

  • Keskiviikkona 27.9.2017 Keski-Suomen ja Ylä-Savon Kumpulaisia, Hannu Kumpulainen
  • Keskiviikkona 25.10.2017 Varhaisten ruotsinsuomalaisten jäljillä, Marko Lamberg, Pohjoismaiden historian dosentti, Tampereen yliopisto
  • Keskiviikkona 29.11.2017 Veijon suku Korpilahdelta, Pirkko Weijo

Ehdotuksia kokoontumisten aiheista voi laitella sihteerin osoitteeseen. Olisiko tarvetta käsitellä uudestaan Geniä tai keväältä pois jäänyttä Myheritagea.

Jäsenlehti olisi tarkoitus saada tehtyä tänä vuonna, kun viime vuonna artikkelien puutteen takia jäi ilmestymättä, joten taas kaivataan artikkeleita. Kirjoitusten ei tarvitse olla tarkoilla lähdeviitteillä varustettuja tutkimuksia, vaan lehteen kelpaavat kaikki sukututkimuskirjoitukset. Kaivattaisiin myös esipolvitauluja lehteä varten, kun kerta viime lehdessä aloitettiin julkaisemaan niitä. Tällä hetkellä on vaan kolme artikkelia, joten niistä ei vielä ihan lehteä saa aikaiseksi. Artikkelit voi lähettää yhdistyksen sihteerin osoitteeseen.

Tapahtuu muualla

Suomen Sukututkimusseura täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja siihen liittyen on vuoden mittaan erilaista ohjelmaa missä Seura on mukana. Ohessa syksyn tapahtumia, tarkempia tietoja löytyy Seuran kotisivuilta osoitteesta www.genealogia.fi.

Teemalauantai 14.10.2017 Helsingissä. Klo 10-15, Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki. Neljä esitelmää, ilmoittautumiset 9.10.2017 mennessä.

Syyskokous ja juhlakirjan julkistamistilaisuus, lauantaina 25.11.2017 Helsingissä. Klo 10-14, Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki. Juhlakirja käsittelee Suomen tasavallan presidenttien esivanhempia. Ainakin kahdella presidentillä on vahvasti juuret Keski-Suomessa.

Seuran tapahtumakalenterista löytyy monia mielenkiintoisia luentoja joita pidetään ympäri maata, mutta voisivat kiinnostaa myös meidän jäseniä.

Yhdistyksen hallitus