Vielä muistutus, että huomenissa olisi Keski-Suomen Sukututkijoiden kuukausikokoontuminen ja vuosikokous. 
Jos kokous saadaan nopeasti pidettyä, niin sen jälkeen Susann Warnecke esittelee MyHeritage-palvelua.
 
Kaivattaisiin yhtä hallituksen jäsentä vielä. Ei sitä pestiä tarvitse pelätä, ei se niin kovasti ole muitakaan varmaan rasittanut. Puheenjohtaja ja sihteeri siinä enimmäkseen joutuu jotain tekemään. Ja itse voinen jatkaa niin puheenjohtajana kuin rahastonhoitajanakin, ellei siihen paikalle joku sitten halua. Ja kenties sihteerikin on tiedossa, joten tehtäviä ei juurikaan ole muille.

Ja sitten sellainen, että yhdistyksemme kun osallistui syksyllä Suomen Sukututkimusseuran 100-vuotis onnitteluun, niin siitä saatiin Tasavallan juuret-kirja. Päätettiin hallituksessa, että turha kirjaa on hyllyssä pitää, vaan lainataan sitä halukkaille. Lainaaminen onnistuu kuukausikokoontumisissa ja tällä hetkellä kirja on lainassa Tapio Salmisella. Joten huomenissa on mahdollista saada kirja kuukaudeksi lainaan. Tosin näkyyhän tuota kirjaa löytyvän ihan Keskikirjastojen kokoelmista useammaltakin paikkakunnalta.

Ja sitten huomasin sähköposteistani viestin JHY:n taholta. Hieman viime tinkaan tulee tämä meno. Jos ei huominen vuosikokous kiinnostaa, niin yliopiston historian laitoksella olisi klo 18 luentoa tarjolla. Siitä tarkemmin tuosta alapuolelta.
 
terveisin
Jyrki Puttonen
yhdistyksen pj. 
 
* * * * *

Jyväskylän Historiallisen yhdistyksen historia-aiheiset uutuuskirjaluennot jatkuvat

Saksalainen Suomi 1918

Marjaliisa Hentilän ja emeritusprofessori Seppo Hentilän palkittu kirja kertoo, kuinka Saksan keisarikunta ja sen Itämeren divisioonan maihinnousu punaisten selustaan huhtikuussa 1918 auttoi Suomea pelastautumaan bolsevikkien kynsistä. Vasta itsenäistynyt Suomi siis pelastui keväällä 1918 Saksan ”avulla”, mutta aiemmin vähälle huomiolla on jäänyt se, että syksyllä 1918 Suomi pelastui myös omassa sodassaan luhistuneen Saksan ”avulta”. Kirjailijat avaavat tätä tuoretta näkökulmaa. Saksalaiset sotilaat jäivät Suomeen yli puoleksi vuodeksi ja hintana Suomi luonnonvaroineen ajautui Saksan tiukkaan kontrolliin. Huipentumana Suomeen ehdittiin valita kuninkaaksi saksalainen prinssin. Kirjailijat kertovat, miten tämä saksalaiskausi näkyi juuri itsenäistyneen Suomen politiikassa, mutta myös aseveljien läsnäolosta kansan parissa, arjessa ja juhlassa.

Luento järjestetään keskiviikkona 28.3.2018, kello 18.00–20.00

Historica-rakennus, Sali H306, (3. kerros, hissi) Seminaarinmäki, Jyväskylän yliopisto.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kielenä on suomi.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

 

Yleisöluento on osa Jyväskylän Historiallisen yhdistyksen kaikille kuulijoille avointa kevään 2018 yleisöluentosarjaa, jossa historiantutkijat esittelevät tuoreita ja monista näkökulmista mielenkiintoisia uutuuskirjojaan. Tilaisuuksissa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Osa luennoitsijoista tuo kirjojaan myytäväksi, joten kannattaa varata varalta rahaa mukaan. Kustakin luennosta tullaan tiedottamaan erikseen tarkemmin yhdistyksen tiedotuskanavissa: http://jyvaskylanhistoriallinenyhdistys.blogspot.fi/https://www.facebook.com/JyvaskylanHistoriallinenYhdistys/

Lisätietoja: Petteri Impola, JHY:n pj., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Yleisöluento järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Suomalais-Saksalaisen Yhdistyksen kanssa, osana Suomi-Saksa Yhdistyksen ohjelmaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna. http://www.suomisaksajkl.org/

Petra Linderoos, yhdistyksen pj. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.